06 - 426 068 54 info@natuurlijkvoeden.nl

Gewichtsbeheersing

Overgewicht: een gezondheidsrisico.

Je wilt graag afvallen en al veel methodes met mooie beloftes geprobeerd ? In veel gevallen is het je  gelukt, maar kwam het er ook snel weer aan.

Het jo-jo effect.

Er heerst een  opvatting “ieder pondje gaat door het mondje”. Zo krijgt krijg je, na veel geprobeerd te hebben een schuldgevoel aangepraat. Maar is dat wel terecht?

Of zijn er misschien mechanismen in je lichaam die verhinderen dat je afvalt. Je glucose huishouding is niet op orde, je schildklier werkt niet naar behoren, er zijn hormonale verstoringen, stress,  je hebt last van je darmen, je spijsvertering, of spelen emoties een rol. Hoe kom je daarachter?

Daar gaan we mee aan de slag!

Waarom afvallen

Een gezond gewicht verkleint het risico op hart- en vaatziektes. Je krijgt weer meer energie, je voelt je weer fit, geen gewrichtsklachten meer, minder kans op diabetes type 2, en een betere nachtrust.

Dus  genoeg redenen om je gewicht op peil te houden.

Met mijn plan van aanpak kun je gewoon lekker blijven eten. Dus afvallen zonder een vervelend dieet.

 

 

 de oplossing :

Afvallen en zonder problemen op gewicht blijven.. het kan !

Het is van belang om eerst de oorzaken op te sporen. Hiervoor heb ik een totaalbeeld van je lichaam nodig. Via antwoorden op mijn vragen en een anamnese krijg je van mij een  persoonlijk gericht advies , een opmaat voedingsplan en eventuele suppletie die je nodig hebt om blijvend grip te krijgen op het gewicht.

Met een gezond gewicht kun jij zonder zorgen en met meer zelfvertrouwen verder door het leven.

Misselijk na een maaltijd, een opgeblazen gevoel en onzeker over de voedingsmiddelen die ik tot mij nam.  Op aanraden van Tjitske heb ik een ontlasting onderzoek laten doen. Het ontlasting onderzoek heeft duidelijkheid gegeven waar mijn klachten uit voort vloeien. Wat ik fijn vind is dat Tjitske je vrij laat in je eigen keuzes maar wel oplossing gericht met je meedenkt. Het is gemakkelijk in te passen in je voedingsschema. Niet te moeilijk om uit te voeren en ook nog eens met goed resultaat.

Corrie

Als iemand die al enige tijd te kampen had met darmklachten en het reguliere circuit had doorlopen, was ik blij verrast toen ik vorige zomer voor het eerst bij Tjitske kwam. Vanaf het begin voelde het goed en Tjitske bleek inderdaad in staat te zijn om mij adequaat te adviseren en helpen. 

Wanneer gewenst, wordt niet alleen ontlasting, maar ook bloed onderzocht. Hierdoor krijgt men een nog dieper inzicht in eventuele afwijkingen in de ontlasting dan bij de reguliere zorg het geval is. Dit kan soms tot de ontdekking leiden van voedselintoleranties waarvan men zich nog niet bewust was. Tjitske begeleidt haar cliënten hierin en zorgt er zo voor dat de darmen weer in rustiger vaarwater terecht komen. Ik ben Tjitske zeer dankbaar voor haar hulp en deskundigheid.

Joukje

Stel hier je vraag