06 - 426 068 54 info@natuurlijkvoeden.nl

voedsel-intolerantie

Geen symptoom bestrijdig, maar aanpakken bij de bron

Leven met minder gezondheidsklachten, het kan !

Last van:

Krijgt u na het eten van bepaalde voeding klachten zoals buikpijn, opgeblazen gevoel, darmklachten, diarre of verstoppingen ?

Of na langere tijd last van vermoeidheid, spierpijn, jeuk, gewrichtspijn, migraine , luchtweg problemen ?

Dan kunt u overgevoelig zijn voor bepaalde voedingsmiddelen.

 

allergie of intolerantie ?

Bij een voedselallergie is het afweersysteem in de war en krijg je een reactie op eiwitten.

Het lichaam denkt te maken te hebben met een schadelijke stof en maakt antistoffen.

Iedere keer wanneer het lichaam in contact komt met deze eiwitten ontstaan er door de antistoffen een allergische reactie.

Bij voedselintolerantie speelt het afweersysteem geen rol. Het is een reactie op bepaalde bestanddelen van voedingsmiddelen. Deze bestanddelen worden niet verteerd en opgenomen in het lichaam.

wat ga ik voor je doen als orthomoleculair therapeut ?

De diagnose wordt gesteld aan de hand van een anamnese in combinatie met een voedselintolerantie test en bloedtest.

De voedselintolerantie test is een test die aangeeft of je allergisch bent voor bepaalde voedingsstoffen.

Wat kan ik doen

Allereerst is onderzoek is nodig om de oorzaak van deze klachten te vinden.

Mijn doel is niet het symptoom bestrijden, maar juist het aanpakken van deze oorzaak

Misselijk na een maaltijd, een opgeblazen gevoel en onzeker over de voedingsmiddelen die ik tot mij nam.  Op aanraden van Tjitske heb ik een ontlasting onderzoek laten doen. Het ontlasting onderzoek heeft duidelijkheid gegeven waar mijn klachten uit voort vloeien. Wat ik fijn vind is dat Tjitske je vrij laat in je eigen keuzes maar wel oplossing gericht met je meedenkt. Het is gemakkelijk in te passen in je voedingsschema. Niet te moeilijk om uit te voeren en ook nog eens met goed resultaat.

Corrie

Als iemand die al enige tijd te kampen had met darmklachten en het reguliere circuit had doorlopen, was ik blij verrast toen ik vorige zomer voor het eerst bij Tjitske kwam. Vanaf het begin voelde het goed en Tjitske bleek inderdaad in staat te zijn om mij adequaat te adviseren en helpen. 

Wanneer gewenst, wordt niet alleen ontlasting, maar ook bloed onderzocht. Hierdoor krijgt men een nog dieper inzicht in eventuele afwijkingen in de ontlasting dan bij de reguliere zorg het geval is. Dit kan soms tot de ontdekking leiden van voedselintoleranties waarvan men zich nog niet bewust was. Tjitske begeleidt haar cliënten hierin en zorgt er zo voor dat de darmen weer in rustiger vaarwater terecht komen. Ik ben Tjitske zeer dankbaar voor haar hulp en deskundigheid.

Joukje

Stel hier je vraag